ENSTİTÜ MÜDÜRÜNÜN MESAJI

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki lisansüstü eğitim programları, öğrencilerimizin mesleki bilgilerini derinleştirmelerine, alanlarındaki gelişmeleri yakından takip etmelerine, ve kariyer gelişimlerine olanaklar sağlar.

Enstitümüzün amacı, bilimsel düşünceyi ön planda tutan, çağa uygun mesleki bilgiyle donatılmış bireyler yetiştirmek için programlar açmak ve bu programların yürütülmesi için uygun eğitim ortamı sağlamak, kendi alanında bir araştırmayı projelendirip yürütebilecek ve bunlarda elde ettiği verileri değerlendirebilecek düzeyde bilgi birikimine sahip bireyler yetiştirmektir.

Fen Bilimleri Enstitüsü olarak öğrencilerimizi bilimsel sorumluluk, etik değerlere bağlılık, gelişmeyi ve ilerlemeyi amaç edinen bilgiyi araç olarak kullanan, kazandıkları teorik bilgileri uygulamalarla zenginleştiren, yaratıcı, özgün düşüncelere sahip uzman ve bilim insanı olarak yetiştirmek temel prensibimizdir.

Toplumsal yaşama ve bilim dünyasına hizmet etmeyi amaç edinen yukarıda belirtilen hedeflere ulaşma amacında olan öğrencilerimizi Enstitümüzde lisansüstü öğretim yapmaya davet eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Saygı ve Sevgilerimle.