FBE5001 Dersi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 20.04.16 tarihli Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin  34. maddesi gereğince, bilimsel araştırma teknikleri ile araştırma ve yayın etiği konularını içeren en az bir dersin lisansüstü eğitim sırasında verilmesi zorunludur. Bu kapsamda enstitümüzde kredisiz (2 0 0) olarak açılan “FBE5001 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Bilim Etiği” dersi 2016-2017 güz döneminden itibaren enstitümüze kayıt yaptıran tüm öğrenciler (tezsiz yüksek lisans programı hariç) tarafından alınmalı ve başarılmalıdır.

FBE5001 dersi enstitümüz Biyomühendislik ana bilim dalı altında dış birim dersi olarak seçilecektir.

FBE5001 Ders İçeriği

BİLİMSEL ARAŞTIRMA

* Araştırma kavramı, amaçlarına ve yöntemlerine göre araştırma (nitel/nicel araştırma)

*Veri toplama süreçleri ve analiz yöntemleri